sâmbătă, 10 septembrie 2011

Royal Menu

Ai nevoie de :

  • 2 cartofi medii
  • 4 felii sunca praga
  • 2 felii prosciutto
  • 1 pahar de sos de rosii (ketchup)
  • sparanghel sau praz
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 piept de pui
  • 2 linguri de mustar
  • 2 ceape
  • unt
  • sare
  • piper
Cum procedezi :

     Cartofii se pun la fiert. Dupa 30 min se unge o tava cu unt se pun cartofii in ea asezonati ce sare si piper si se pun la cuptor pentru minimun 10 min. Separat se face un sote cu unt, ceapa, usturoi, sunca de praga, sos de tomate si condimente. Cartofii se scot din cuptor se taie pe grosime, se scobesc de miez. In fiecare bucata se pune putin sote. Din doua jumatati de cartofi se formeaza unul singur, acesta va fi mai apoi invelit intr-o felie de prosciutto. Cartofii se lasa inca 5 min. la cuptor. Se ia un pipet de pui, se unge cu mustar si se inveleste in folie de aluminiu. Puiul se pune la cuptor pt. minimum 30 min. Prazul sau sparanghelul se taie si se pune la fiert. Se curata un morcov, patrunjel, ceapa, usturoi si praz. Toate acestea se soteaza cu unt, mai apoi se adauga apa. Cand legumele sunt bine fierte se face totul cu blenderul sau se strecoara prin sita. Sosul rezultat se pune la foc intr-o tigaie incinsa cu unt si cu o lingura de faina si se alsa pana se ingorasa. Pe un paltou se monteaza mancarea: pipeptul de pui se taie fasii, peste el se adauga sosul, iar langa se pun garniturile : cartofii umpluti si inveliti cu proscitto si prazul sau sparanghelul fiert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu