sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Shwerma

Shwerma

Ai nevoie de : lipii arabesti, 2 cartofi, 1 castravete, 5 rosii, carne de vita, sos soia, sare, piper, condimente (mix bakharat),  smantana, praf curry.

Cum procedezi : 


Pasul 1 : Cartoful se curata , se taie , se pune un sfert de ora in apa , mai apoi se prajesc. 
Pasul 2 : Castravetele se spala si se usuca. Se curata de coaja si se taie rondele.
Pasul 3 : Rosia se spala si se taie rondele apoi fiecare rondea de rosie taiati-o in jumatate.
Pasul 4 : Porumbul se desface din conserva , se scurge de apa si se pune intr-un bol.
Pasul 5 : Carne de vita si porc se taie fasii se marineaza intr-un sos ( amestecati pt marianta : 3 linguri sos American cu o lingura sos de soia , boabele de piper macinate ,praful de curry ,oregano si putin ulei de masline). Lasati carnea cu marinata in frigider timp de jumatate de ora si prajitio
Pasul 6 : Intr-un bol se pune 4 linguri de smantana se taie marunt un catel de usturoi si se pune in bol alaturi de smantana; se asezoneaza cu putin oregano , piper macinat si praf de curry.
Pasul 7 : pentru lipii puneti intr-un bol 2 cani faina si 1,5 cani apa si o lingurita de sare. Amesteca-ti pana se omogenizeaza si coaceti lipiile cu putin ulei intr-o tigaie. Dupa ce s-au prajit , luat-i o farfurie peste care aseza-ti un servetel apoi pune-ti lipia prajita , apoi inca un servetel si din nou o lipie...etc
Pasul 8 : Aseza-ti toate ingredientele gatite pe o masa mare pt a putea incorpora shaorma. Peste o lipie se pune in mijloc putina carne prajita , apoi cartofii prajiti , rondele de castraveti , rosii , porumb , sos de samntana cu usturoi, ketchup , apoi rula-ti pana devine rulou.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu