sâmbătă, 9 aprilie 2011

Evening Menu

In traducere libera "Meniu de seara" este un meniu cald, dar nu tocmai lipsit de calorii. Este format din cartofi Hasselback, cartofi facuti taiati evantai si asezonati cu rozamrin, piper si unt, porumb facut la cuptor cu lapte si unt si sos tsatsiki format din castraveti, iaurt si usturoi.

Ai nevoie de : 1 buc mare unt, 100 g porumb, 6 lg lapte, 1 cartof mare, 1 lg sare, 5 fire rozmarin, 100 g iaurt, 1 castravete, usturoi, 1 lg cumin

Cum procedezi : 
Pasul 1 : Cartoful se spala si se taie in felii subtiri insa nu pe toata intregimea baza fiind un suport pentru feliutele de cartofi.
Pasul 2 : Cartoful se pune la cuptor, spre sfarsit cand e aproape facut se adauga rozmarin , 1 buc unt si sare.
Pasul 3 : Dupa 5 min cartoful e gata.
Pasul 4 : Castravetele se curata si se taie marunt, eventual se poate razui.
Pasul 5 : Peste castraveti se adauga intr-un bol iaurt, 1 lg cumin si 2 catei de usturoi tocati.
Pasul 6 : Se amesteca totul pana se formeaza un sos.
Passul 7 : Intr-o tepsie se pune porumbul, peste porumb se adauga sare, piper, 6 lg de lapte si cateva bucati de unt.
Pasul 8 : Tepsia cu porumb se pune la cuptor pret de 20 min.
Pasul 9 : Pe un platou se aseaza cartoful, sosul se pune in sosiera si porumbul se serveste langa cand este cald.

Un comentariu: