vineri, 25 martie 2011

Pui Kung Pau

Pui Kung Pau


Ai nevoie de : 200 g pipet de pui, 1 morcov, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 50 g alune, 1 ceapa, 1 lg ghimbir praf, 3 catei de usturoi, 1 ardei iute, 1 lg sos Teriaki, 2 lg sos soia, 1 lg amidon, 1 lg apa rece. Iar pentru sos : 1 lg sos teriaki, 2 lg sos soia, 1 lg seminte de susan, 1 lg amidon, 2 lg apa rece 1 lg sare, 1 lg piper, 1 lg zahar.

Cum procedezi : 
Pasul 1 : Carnea se taie in cubulete si se marineza intr-o marinata formata din toate ingredientele mentionate la sos. ( Se lasa la mariant timp de 2 h minim, indicat ar fi sa se tina 24 h ).
Pasul 2 : Morcovul se taie cubulete.
Pasul 3 : Ardei grasi se taie cubulete.
Pasul 4 : Usutroiul se piseaza marunt.
Pasul 5 : Ceapa se toaca marunt.
Pasul 6 : Se prajeste ardeiul iute, se prajesca alunele.
Pasul 7 : Intr-un wok se prajesc bucatile de carne in ulei incins.
Pasul 8 : Peste pui se aduaga alunele, ardeiul ,ceapa, usturoiul si morcovul.
Pasul 9 : Peste 5 minute puiul Kung Pau este gata. (Se serveste cu orez)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu