sâmbătă, 2 iulie 2011

Cartofi si friptura ungureasca

 Ai nevoie de :

  • 2 pulpe
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg sos soia
  • 1 lg piper
  • 1 lg sare
  • 1 cartof
  • Cateva frunze de rozmarin
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 50 g chefir
  • 1 lg chimen
Cum procedezi : 

     Cele 2 pulpe se dezoseaza. Intr-un bol se pune 1 lg ulei de masline, 1 lg sos soia, 2 lg boia dulce, 1 lg boia iute, sare, piper si cei doi catei de usturoi. Carnea marinata se pune in folie de aluminiu. Cartofii se curata de coaja. Acum urmeaza partea mai complicata! :) Ai nevoie de aparatul cu care se scoate cotorul din mar, acel aparat clinidric. Din cartofi se scot forme cilindrice cu ajutorul aparatului. Cilindrul de cartofi se taie in bucati mai mici. Bucatelele de cartofi se fierb in apa cu sare. Acum ai nevoie de un gratar pe aburi. Pe gratar se pun bucatelele de carne in folie de aluminu si separat se creaza un cosulet in care se pun cartofii cu o lingura de ulei de masline, sare, piper, chimen si frunze de rozmarin. Se inchide ermetic gratarul si se servesc dupa minim 30 de min.! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu