vineri, 1 iulie 2011

Hummus

     Hummus - traditional in tarile arabe si in Isreal, seamana prefect dupa parerea mea cu traditionala noastra fasole batuta.


Ai nevoie de :

  •  200 g naut
  •  3 linguri ulei de masline
  •  2 catei de usturoi
  •  1 legatura mica de patrunjel
  •  2 linguri sare
  •  boia de ardei iute
Cum procedezi :

     Nautul inainte sa fie preparat trebuie pus in apa ( timp de 24 de h, iar apa din bol se schimba la 12 h ). Mai apoi nautul umflat se pune la fiert. Nu pot sa aproximez cat timp nautul va sta la fiert deoarece depinde de aragaz si de tipul nautului. Poti chiar sa cumperi iaurt la conserva acesta este deja fiert. Nautul dupa ce este fiert se pune in robotul de bucatarie, alaturi de 2 lg ulei de masline, sare si usturoi. Dupa ce totul devine o pasta se orneaza pe farfurie cu patrunjel, ulei de masline si boia de ardei iute. O mica sugestie este sa mananci Hummus alaturi de salata de rosii si castraveti sau Salata Fattoush.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu