marți, 1 februarie 2011

Samgyetang

Samgyetang

Samgyetang - Supa de pui cu ginseng

Ai nevoie de : 1 piept de pui, 1 lingura seminte de susan, ginseng (eu am folosit un plic de ceai cu ginseng), 1 lingura ghimbir praf, ardei iute, pasta ardei iute, sos soia, un plic cu fidea.

Cum procedezi :
Pasul 1 : Se fierbe pieptul de pui cu sare si 1 lingura de sos soia.
Pasul 2 : Se strecoara supa, iar pieptul de pui se feliaza.
Pasul 3 : Supa de pe pieptul de pui se pune inapoi pe foc.
Pasul 4 : Fierbeti fiedeaua in alta apa.
Pasul 5 : In supa adaugati, usturoi, ardei iute, sos soia, ginseng si 1 lingura de ghimbir.
Pasul 6 : Strecurati iar supa.
Pasul 7 : Intr-un bol puneti fideaua, apoi supa, fasiile de piept de pui si decorati cu seminte de susan.


1) Poze din Coreea


Aceasta este panorama orasului Busan :


2) Curiozitati


Stiati ca?
...Alfabetul Koreean se numeste Hangul si este complet diferit de cel japonez si cel chinez, deoarce nu foloseste simboluri ci sunete (avand ca orice alfabet latin consoane si vocale). Dealtfel si limba koreeana este diferita de japoneza si chineza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu