sâmbătă, 2 iulie 2011

Friptura englezeasca

     Este prima mancare englezeasca pe care am incercat sa o fac. Este usor de preparat dar gustul final va fi unul.. greu de uitat!

Ai nevoie de : 
  • O bucata de 500 g carne de vita.
  • Un borcan cu mustat Dijonne.
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de faina
  • 1 lg sare
  • 1 lg piper
Cum procedezi : 

     Intr-un bol pune mustarul, maxim 5 linguri, apoi adauga treptat 2 linguri de ulei de masline, sare si piper ( dupa gust ). Cu compozitia rezultata se freaca bine bucata de carne de vita. Ceapa, usturoiul si ceapa verde se curata si mai apoi se taie in bucati mici - medii. Intr-o tepsie pune : carnea de vita cu mustar, legumele taiate si o cana de apa. Dupa minim 45 de min. de stat la cuptor se scoate carnea din tespie si se pune la racit intr-un loc inchis. (Intr-o oala inchisa cu un capac, sau in folie de aluminiu) Legumele se lasa in tepsie. Pentru inceput scoate o furculita si paseaza legumele din tepsie. Pune tepsia pe foc iar cand s-a incalzit destul scoate sosul rezultat si strecoara-l intr-un bol. Se pune o tigaie la incalzit. In tigaie pune o bucata mica de unt, iar dupa ce s-a topit untul pune sosul si o lingura de faina. Sosul este gata cand se ingroasa. Carnea de vita se taie in bucati subtiri si se pun pe un platou, iar peste carne se pune sosul. Ca garnitura poti sa alegi cartofii taranesti, cartofii pai, pilaful, cartofii fierti, eu am ales morcovii fierti! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu