sâmbătă, 9 aprilie 2011

Tort de ciocolata

Ai nevoie de : 8 oua, 8 lg zahar, 6 lg faina, 2 lg cacao, 4 esente rom, 100 g ciocolata menaj, 2 pungi bomboane M&m, 100 ml frisca, 50 ml budinca de ciocolata.


Cum procedezi pentru blat :
Pasul 1 : se separa albusurile de galbenusuri ;
Pasul 2 : albusurile se bat spuma cu 6 lg de zahar iar galbenusurile cu restul;
Pasul 3 : se amesteca albusurile cu galbenusurile plus esenta de rom;
Pasul 4 : se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor
Pasul 5 : se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt ,la foc potrivit.

Cum procedezi pentru crema :
Pasul 1 : bati frisca
Pasul 2 : budinca se face conform instructiunilor.
Pasul 3 : Se topeste 50 g ciocolata.
Pasul 4 : Budinca, frisca, ciocolata topita si esenta de rom se amesteca cu mixerul pana formeaza o crema omogena.

Cum procedezi pentru decor :
Pasul 1 : Se face un sirop din 2 cani apa, 1 cana zahar, 2 esente rom.
Pasul 2 : Blatul se taie in doua si se insiropeaza.
Pasul 3 : Se pune crema intre cele doua blaturi.
Pasul 4 : Topeste ciocolata si toarna ciocolata peste tort.
Pasul 5 : Pe deasurpa se orneaza cu bomboane M&M.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu