sâmbătă, 9 aprilie 2011

Revani

Revani este o prajitura turceasca, specifica deasemenea tarilor arabe dar si tarilor mediteraneene din E acesteia .
Pe scurt Revani este o combinatie exotica, cu influente europene si orientale, cu un blat pufos cu gris si insiropata cu cel mai dulce sirop cu scortisoara.

Ai nevoie de : 4 oua, 120 g gris si 100 g faina, 1 praf de copt cu sofran, 2 cani apa, 2 cani zahar, 2 lg scortisoara , 100 g iaurt.

Cum procedezi : 
Pasul 1 : Faina se amesteca cu praful de copt cu sofran si se cerne.
Pasul 2 : Ouale se separa.
Pasul 3 : Zaharul se freaca cu galbenusurile.
Pasul 4 : Albusurile se bat spuma tare.
Pasul 5 : Faina cu praful de copt, grisul, iaurtul, galbenusul si  albusurile spuma se amesteca pana se obtine un amstec omogen.
Pasul 6 : Se tapeteaza o tepsie cu ulei si faina.
Pasul 7 : Se pune amestecul in tepsie.
Pasul 8 : Se pune la cuptor pentru 40 - 60 min. depinde de cuptor.
Pasul 9 : Prajitura se lasa in tepsie la racit.
Pasul 10 : Intre timp se prepara un sirop din 2 cani apa la 1 cana zahar si 2 lg scortisoara.
Pasul 11 : Cand si siropul si blatul e rece, siropul se adauga in tepsie peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu