joi, 30 decembrie 2010

Tort de piersici

Tort de nota 10

"Cel mai delicios tort pe care il veti manca vreodata!"

Ai nevoie de:
3 piersici,  7 plicuri de gelatina sau 12 foi de gelatina, 350 g zahar, 200 g faina,  50 g cacao, 5 oua mari, gem de caise sau piersici, o frisca Hulala 200 ml, iaurt natural gras 50 ml.

Cum procedezi :
Pasul 1 : Separi cele 5 oua, albusurile le bati spuma foarte tare.
Pasul 2 : Adaugi 200 g faina, 200 g zahar, 50 g cacao si pe rand cele 5 galbenusuri amestecand cu mixerul.
Pasul 3 : Tapetezi o tepsie mica si rotunda cu ulei si apoi cu putina faina punand mai apoi compozitia pentru aluat.
Pasul 4 : Pune compozitia de aluat la cuptor pentru minimum 30 min sau maximum 40 min.
Pasul 5 : Foile de gelatina (7 foi de gelatina sau 5 plicuri de gelatina) sau praful de gelatina le topesti in apa rece timp de 20 de minute.
Pasul 6 : Apa cu gelatina se pune pe foc pentru 5 minute.
Pasul 7 : Bate frisca bine, pune 4 linguri de gem de casie sau piersica, 35 g de iaurt gras si apa cu gelatina topita.
Pasul 8 : Amesteca bine crema.
Pasul 9 : Ie blatul de la cuptor si lasa-l in tepsie deoarece vei turna crema peste el.
Pasul 10 : Pune blatul impreuna cu crema la frigider pentru 4 h.
Pasul 11 : Taie in felii subtiri piersicile si aseaza-le peste blatul care a stat la frigider.
Pasul 12 : Dizolva gelatina in apa pe foc (5 foi de gelatina sau 2 plicuri de gelatina).
Pasul 13 : In apa de pe foc cu gelatina pune 5 linguri de zahar, si o lingura de gem de casie.
Pasul 14 : Pune apa cu gelatina peste piersicile de pe tort. 
Pasul 15 : Dupa ce tortul mai sta inca 1 h la frigider este gata pentru consum!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu