miercuri, 2 februarie 2011

Yangnyeom Tongdak

Yangnyeom Tongdak

Yangnyeom Tongdak - Pui prajit in sos de rosii

Ai nevoie de : un piept de pui sau pulpe de pui (100 g), 4 linguri de faina, 1 lingura de amidon alimentar, 1 ou, un praf de sare, o ceasca cu ketchup, 2 linguri de seminte de susan, 4 catei de usturoi, 1 lingura apsta de ardei iute,  1 lingura boia de ardei iute.

Cum procedezi:
Pasul 1 - Taie pipetul de pui in bucati medii (daca alegi sa faci reteta cu pulpe de pui, alege copanelele, nu le mai taia)
Pasul 2 - Bucatile de pui se pun intr-un bol, alaturi de 4 linguri de faina, 1 lingura de amidom alimentar, 1 ou si un praf de sare.
Pasul 3 - Amesteca carnea cu faina si oul.
Pasul 4 - Carnea se prajeste in baie de ulei foarte incins.
Pasul 5 - Intr-un wok, pune ulei la incins.
Pasul 6 - Cu cutitul preseaza usturoiul, apoi taie-l marunt si pune-l in uleiul incins,
Pasul 7 - Peste usutroi pune o lingura dea boia de ardei iute, 1 lingura de pasta de ardei iute, o ceasca de ketchup si 1 lingura de seminte de susan.
Pasul 8 - Lasa sosul astfel obtinut pe foc, adauga carnea prajita si amesteca.
Pasul 9 - Se orneaza cu susan.


1) Poze din Coreea


Acesta este centrul orasului Incheon din Coreea de Sud :


2) Curiozitati


Singura granita terestra a Coreei de Sud este cu tara sora, Coreea de Nord, in schimb este mariginita la V, E si S de ape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu