sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Profiterol

Profiterol

Ai nevoie de : 300 g faina, drojdie ( 1/4 dintr-un cub de drojdie),  50 g zahar, apa calduta, finetti ,  putin cocos, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 1 pahar mic lapte, 100 g margarina. 

Cum procedezi : 
Pasul 1 : Inmoaie drojdia in apa calduta.
Pasul 2 : Faina se amesteca cu zaharul.
Pasul 3 : Pune apa ca drojdia peste faina cu zaharul si framantati bine apoi pune compozitia la cald.
Pasul 4 : Dupa ce aluatul a crescut putin, se fac bile mici si se prajesc in ulei.
Pasul 5 : Se face o gaura in fiecare bila de profiterol.
Pasul 6 : Se face o crema, in felul urmator : pe foc pune o cratita mica in care pui 2 linguri de faina, un pahar de lapte, putin zahar si 100 g margarina.
Pasul 7 : Crema rezultata se pune in gaurile facute in profiterol.
Pasul 8 : Deasupra pe profiterol se pune putin finetti si se presara nuca de cocos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu