joi, 30 decembrie 2010

Ghiveci de legume


Ai nevoie de : 2 cepe, 4 catei de usturoi, 2 ardei, 4 rosii mari, 1 buchet de patrunjel, sare, piper, vegeta, chimen.

Cum procedezi :
Pasul 1 : Se taie in bucati mici 2 cepe, 4 catei de usturoi si 2 ardei rosi grasi.
Pasul 2 : Se prajeste legumele in ulei de floarea soarelui si pune apa peste el.
Pasul 3 : Pune sare si piper dupa gust
Pasul 4 : Se toaca marunt 4 rosii mari si se pun peste legume.
Pasul 5 : Se fierbe orezul timp de maxim 25 de minute.
Pasul 6 : Pune orezul fiert peste legume.
Pasul 7 : Pune bulion (1 pahar) si patrunjelul tocat.
Pasul 8 : Pune un pahar mic de apa, si lasa-l sa fiarba
Pasul 9Dupa 10 minute se poate lua ghiveciul de la foc.



2 comentarii:

  1. daca pui rosiile si ceapa nu obtii destula zeama?,consider ca legumele isi lasa zeama lor,la ce sa mai adaugi apa?
    Aceasta reteta este a ta sau este preluata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, desigur se poate si fara apa, este reteta mea incercata, mie sincer imi place mult mai zemos!

    RăspundețiȘtergere