sâmbătă, 9 aprilie 2011

Ramen

Ramen-ul specific mancarii japoneze, are origini in stepele Asiei Centrale, mai precis in China.

Ai nevoie de : 2 bucati sunca grasa de porc, 2 cepe verzi, 1 ou, 100 ml apa, punga fidea, 1 buc concentrat supa porc, 1 ardei iute, 4 lg sos soia, sare.

Cum procedezi : 
Pasul 1 : Se fierbe oul.
Pasul 2 : Se fierbe fideaua.
Pasul 3 : Se fierbe apa, sea dauga concentrat supa de porc si sare.
Pasul 4 : Ceapa se taie julienne.
Pasul 5 : Ardeiul iute se taie julienne.
Pasul 6 : Bucatile de sunca se injumatatesc astfel incat sa fie medii.
Pasul 7 : In wok se pune ulei la incins.
Pasul 8 : Cand uleiul este foarte incins se adauga sunca, ceapa si ardeiul iute.
Pasul 9 : Ingredientele din wok se prepara in stil stir fry timp de 3 minute.
Pasul 10 : Oul se curata de coaja si se taie in doua.
Pasul 11 : Fideaua se scurge si se adauga intr-un bol adanc.
Pasul 12 : Ingredientele din wok se adauga peste apa cu concentrat la fiert, se mai lasa pe foc 1 min.
Pasul 13 : In bol peste fidea se adauga oul taiat in 2 jumatati fie pe orizontala fie pe verticala.
Pasul 14 : Supa propriu-zisa se pune la racit, iar cand este calduta se adauga 4 lg sos soia si se amesteca.
Pasul 15 : Supa se adauga in bol.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu