sâmbătă, 1 ianuarie 2011

Charlotte aux griottes

Charlotte aux griottes

Ai nevoie de : 200 g visine, 30 piscoturi savoiardi, 200 g crema mascarpone,  10 linguri zahar pudra.

Cum procedezi : 

Pasul 1 : Pune apa la fiert, in apa pune zahar mult si sirop de visine .
Pasul 2 : Se pun piscoturile pe rand in sirpoul rezultat si apoi se aseaza intr-un bol mai adanc.
Pasul 3 : Frecaca 200 g crema mascarpone cu cateva bucatele de piscoturi, cu putin sirop de visine si cu boabe de visine fara sambure.
Pasul 4 : Crema rezultata se pune in bol peste piscoturi.
Pasul 5 : Peste crema se mai pune un rand de piscoturi insiropate care de fapt dupa ce a stat la rece va deveni baza tortului.
Pasul 6 : Pune tortul la rece 2 h.
Pasul 7 : Ai nevoie de o farfurie foarte lata, pune farfuria lata peste bol apoi intoarce bolul cu farfuria invers si iti va iesi o forma de tort.
Pasul 8 : Taie partea de sus a tortului si pune bucati de visine
Pasul 9 : Daca vrei poti orna cu frisca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu