sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Imam bayildi


     İmam bayıldı este o reteta traditionala turceasca, cu un gust nemaipomenit 

Ai neovie de : 2 vinete mari, 1 ardei kapia, 2 rosii mijloci, 1 legatura patrunjel, 1 lamaie, 2 cepe mijloci, 5 catei de usturoi, un pahar mare de bulion, 1 pahar mic de iaurt gras, sare, piper, oregano, busuioc, foi de dafin

Cum procedezi :
Pasul 1 : Taiati marunt ceapa, usturoiul, ardeiul kapia si puneti legumele la prajit.
Pasul 2 : Dupa ce s-au calit, adaugati apa, si puneti un capac pentru a se inabusi.
Pasul 3 : Dupa ce apa sa evaporat, adaugati bulionul si condimentele mentionate mai sus.
Pasul 4 : Lasati sa fiarba compozitia la foc foarte mic.
Pasul 5 : Intre timp cele doua vinete se taie in doua pe lungime, scobind cu ajutorul unei linguri miezul vinetelor, pana ce obtineti o barcuta.
Pasul 6 : Jumatatile astfel obtinute de vinete se prajesc in ulei.
Pasul 7 : Intre timp miezul indepartat din vanata se pune in sosul de bulion si legume.
Pasul 8 : Lasati inca 10 minute pana cand obtineti un fel de ghiveci.
Pasul 9 : Luati o tepsie pe care o ungeti cu ulei de masline, in care puneti jumatatile de vinete prajite cu scobitura in sus.
Pasul 10 : Turnati sosul astfel obtinut in scobiturile facute din vanata, deasupra lor puneti iaurt si patrunjel tocat.
Pasul 11 : Da-ti la cuptorul incins bine timp de 30 de minute.
Pasul 12 : Cand le scoateti din cuptor asezati peste tepsie o folie de aluminiu sau un prosop.
Pasul 13 : Lasati inca 30 minute pentru a se inabusi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu