vineri, 17 decembrie 2010

Curry - Reteta din India

Curry

     Curry este un nume generic pentru un tip de mancare indiana formata din sos, carne si orez, exista o varietate de peste 1000 de tipuri de curry.

Ai nevoie de : Carne de pui, Ghimbir, Ardei, Morcov, Cartof fiert, Praf de curry, Piper alb, Chimen, Sare, Vegeta, Iaurt, 2 cepe, 3 catei usturoi, Scortisoara, Orez basmati, Castravete

Cum pocedezi :


Pasul 1 : Taie ceapa, usturoiul, ardeiul, morcovul si cartoful fiert in bucati foarte mici.
Pasul 2 : Se taie carnea in bucati medii si se marineaza cu praf de curry, sare, piper alb, chimen.
Pasul 3 : Se prajesc legumele impreuna cu carnea, air duap ce au devenit crocante peste carne se adauga un pahar de apa. 
Pasul 4 : Pune orez basmati la fiert. (cca. 10 min)
Pasul 5 : Condimenteza cu sare, piper, vegeta, o lingurita praf curry, chimen, putina scortisora si amidon de porumbe. 
Pasul 6 : Dupa ce sa racit putin, pune un pahar de iaurt peste legumele cu carnea si amesteca bine.
Pasul 7 :Taie in feli julienne foarte subtire un morcov, un castravete si un ardei gras rosu.
Pasul 8 :Pe o farfurie pune cateva linguri de orez , peste orez pune sosul de curry si langa orez, legumele taiate subtire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu